5/14/2010

Noah och bästa grejen


KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE.


2010, Alfabeta.
Om du vill se bilder ur boken, gå till länken nedan och skrolla ned till rätt titel.

Noah och bästa grejen handlar om Noah hos sin kära dagmamma Francis och ’’barnen’’ Nelle, Isak, Jacob och Ludde. Varje dag när vi kommer till Francis vill Noah visa något för barnen och så har det alltid varit. Han vill imponera och få den där stunden av uppmärksamhet. Det är det boken handlar om. Vad är det som är bästa grejen tro?
Även om boken handlar om ’’barnen’’ så är den också för mig en hyllning till FRANCIS som varit dagmamma ända sedan 1964, så länge jag har levt. Hon är en fantastisk människa, älskad av barnen och skämmer bort oss snurriga, tokiga föräldrar med sitt tålamod och ständiga glädje. Ändå har hennes liv inte varit lätt alla dagar varken som barn eller vuxen. Men nu är hon vårt guld!

Barnens bokklubb: Underbar bok om bekräftele
Varje dag när Noah kommer till dagmamman vill han visa någon rolig grej för de andra barnen. Men idag har Nelle ett par strumpor som alla vill titta på. Vad ska Noah nu hitta på? Han vill ju att alla ska titta på HONOM! Många barn kommer säkert att identifiera sig med känslan i den här berättelsen. Bekräftelse är viktigt.


Ur: Nacka -Värmdöposten

Ur: Sandras läslogg.Ur artikel i Arbetarbladet av Lisa Pehrsdotter:Ur Svenska Dagbladet:


Så här fina skisser presenterar jag för min förläggare Lotta Lyssarides på Alfabeta. Det gäller för henne att ha tillit till att det sen blir lite finare. Själv är jag förtjust i skisser då de har en kantig charm i sin fulhet. Ofta är det svårt att återfå uttrycket som finns i skissen när jag sedan gör originalet.


Här en skiss med en typisk Lotta Lyssarideskommentar: knådas!
Jag önskar jag hade samlat kommentarerna hon skriver för de är så roliga.Och oftast förstår jag vad hon menar. :-)
Många känner inte till redaktörers och förläggares viktiga roll i en bokproduktion. Men redaktören/förläggaren kan vara avgörande för hur en bok blir. De kan konsten att se och puffa för att höja boken.


Här en text ur Boktipsaren:


Noah och bästa grejen.

Published by Anneli Nordqvist at 08:30 under Bokrecensioner
Noah och bästa grejen,av Jeanette Milde.Noah och bästa grejen,
av Jeanette Milde.
32 sidor.
Utgiven 2010 av Alfabeta.
Passar barn 0-4 år.
ISBN 978-91-501-1230-6
Noah är en liten charmig kille som är hos dagmamma på dagarna. Varje dag vill han visa de andra barnen någon rolig grej för att få allas uppmärksamhet. Men de andra barnen har också saker att visa upp och då är inte Noah så intressant längre. Han måste hitta den bästa grejen, den som överträffar allt annat. Jakten är igång. Till slut hittar han den – en skinande ny blank stekspade. Men när han ska visa upp den visar det sig att den måste vara kvar hemma i diskmaskinen.
Noah har ingenting att visa den här dagen, eller… En bok som tar upp små barns bekräftelsebehov och som visar att roligast har man om man kan dela med sig till andra.

Rencension ur BTJ (bibliotekstjänst):
Milde, Jeanette
Noah och bästa grejen

10113762

Piroska Bakran:

Bilderbok. En ny spännande bok som med utgångspunkt i de minsta barnens värld tar upp händelser och vill skildra sådant som kan vara viktigt i åldrarna 2-5 år. Denna andra bok i serien berättar om Noahs ansträngningar och försök att hitta en rolig sak att visa upp för de andra barnen. Noah älskar när alla tittar på honom, så det gäller att hitta något som verkligen kan intressera dem mer än några sekunder. Det blir ett letande som även föräldrarna bli indragna i, och det i sin tur inverkar på hela familjens inköpsrunda på möbelvaruhuset. Handlingen engagerar och igenkänningsfaktorn är säkert hög för de flesta småbarnsfamiljer. Illustrationerna är tydliga och framträder ännu mer mot den ljusa bakgrunden. Jeanette Milde har illustrerat ett stort antal barnböcker och skriver även sin

egen text i denna serie. Texten är koncentrerad och består av korta meningar i påståendeform eller frågor. Boken slutar lyckligt och Noah kommer på något att visa, som både engagerar alla de andra barnen och gör att de kan ha roligt tillsammans. Noah och bästa grejen är en vardagsnära och humoristisk berättelse som passar utmärkt för högläsning både i barngrupp och hemma.Francis blev hösten 2011 nominerad till Årets Nackabo för hennes mångåriga insats för barn i Nacka. Nominerad av Sabina Nilsson och mig. Kanske fler? Kanske kom hon tvåa. Väldigt många röster fick hon i alla fall. Och hon är hur som helst vinnaren i mitt hjärta.

TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar